De Cursus heeft mij rust gebracht…

Ik ben nu een klein jaar actief bezig met het bestuderen van het boek, in samenhang met de maandelijkse bijeenkomsten van de oefengroep. Het boek kwam hiervóór al meerdere malen op mijn pad. Via een vriend, een verwijzing in een ander boek, en uiteindelijk ook via Elly Clabbers. De Cursus maakte mij nieuwsgierig. Ik kwam in een behoorlijke tweestrijd terecht… Hij bevatte veel levenslessen en ontroerende teksten, maar ook teksten die “toen” voor veel weerstand zorgden. Weerstand in de vorm van oordelen die ik al geveld had zonder goede redenen. Deze weerstand, blijkt nu, is het ego dat in mij schuilt. Het ego veroordeelt, leeft in angst en wil koste wat kost mij ervan weerhouden om te luisteren naar wat ik echt wil, wat mijn doel in deze wereld is.
Het mooie van het boek en de bijeenkomsten is dat het voornamelijk om liefde gaat. God is onvoorwaardelijke liefde. Toen ik door mijn weerstand ging en het boek echt ging lezen, ervaarde ik Gods liefde. Door de teksten en oefeningen kreeg ik, zowel thuis als in de groep, het gevoel dat ik ergens thuiskwam, op een plek die ik onmiddellijk ervaarde als bekend zijde, als warm… dicht bij de kern. Inmiddels besef ik dat dit “paradijs” nooit weg is geweest, dat ik er middenin sta, maar dat ik zelf, door de jaren heen, een andere weg heb gekozen.
De Cursus heeft mij heel veel rust gebracht. Door de praktijkoefeningen ervaar ik dat het boek niet alleen iets vertelt, maar dat het ook echt ís zoals het vertelt. Ik leef nu veel meer vanuit liefde, in plaats vanuit angst. Hiervoor ben ik de Cursus, mijn medecursisten, maar ook mijzelf heel erg dankbaar!
Gerben

<<terug