Wie ben ik

Ik ben geboren op 26 mei 1940, vlak na het uitbreken van de tweede wereldoorlog. Mijn kindertijd werd gekenmerkt door dreiging, geweld en angst; mijn eerste ervaringen waren die van een onzeker bestaan in een onveilige wereld. Mede daardoor ontwikkelde ik rond mijn tiende jaar overmatige angsten – die later uitgroeiden tot fobieën – in mijn puberteit dwangneurosen, en in mijn volwassen leven depressies. Ik raakte verslaafd aan psychofarmaca, de ‘wondermiddelen’ van de jaren vijftig van de vorige eeuw. Wonderlijk genoeg werd juist deze verslaving mijn redding.

Rond mijn dertigste – ik was inmiddels gehuwd en moeder van twee zonen – maakte een medicijnvergiftiging mij duidelijk dat ik volkomen uit balans was geraakt en dat het de hoogste tijd werd mijn leven opnieuw op de rails te zetten. De kracht daarvoor zocht en vond ik in mezelf – de enige plek waar werkelijke kracht te vinden is. Hierdoor was ik niet alleen in staat het evenwicht in mijzelf herstellen, maar kwam ik ook tot het besluit mijn ervaringen te gebruiken om anderen te helpen.

Inmiddels werk ik ruim 45 jaar als psychosociaal therapeut. En hoewel ik de pensioengerechtigde leeftijd ruimschoots heb overschreden houd ik nog veel teveel van mijn werk om ermee te stoppen. Ik heb mij gespecialiseerd in Innerlijk Kind-werk en het daarop aansluitende Groeiwerk. Met het Talentenspel begeleid ik mensen bij het (her)ontdekken van hun talenten, het op de juiste wijze inzetten daarvan en het vinden van hun levensmissie. Het belangrijkste deel van mijn huidige werkzaamheden bestaat echter uit de praktijkgerichte begeleiding van studenten van Een cursus in wonderen.