Wat is het Talentenspel?

Het Talentenspel is ontwikkeld door Willem Glaudemans en ontstond toen hij op een avond aan zijn (ronde) keukentafel zat, zich afvragend wat hij met al zijn talenten aan moest. Hij ontdekte dat hij, als in een rondetafelconferentie, in gesprek kon gaan met zijn talenten; dat hij hen kon vragen wat ze voor hem konden doen, hoe ze hun functie zagen en hoe ze tot bloei en een harmonieuze samenwerking konden komen, onder leiding van hemzelf, als koning van zijn innerlijk koninkrijk. In de daaropvolgende jaren ontwikkelde hij het spel tot zijn huidige vorm.

Het spel – dat uiteraard geen ‘spelletje’ is – bestaat uit twee borden.
Nadat je uit 72 archetypische talenten de 12 talenten hebt gekozen die je als de jouwe herkent, geef je deze 12 talenten een plaats op het Wereldbord. Dit maakt duidelijk waar je op dit moment staat in je leven, wat jouw positie is als koning/koningin van je innerlijk rijk en welke plaats de talenten innemen.
Vervolgens ontmoet je de 12 talenten in een imaginatie en wordt duidelijk of jij als koning/koningin daadwerkelijk de touwtjes in handen hebt, welke functie de talenten hebben, of ze vervormd of ondergesneeuwd zijn, hoe ze met elkaar samenwerken of dat ze met elkaar in conflict zijn.
Tenslotte worden de talenten op het Levensboombord gelegd, dat duidelijk maakt welke talenten bedoeld zijn voor je eigen groei en voeding, welke talenten je inzet in de wereld en welke talenten verbonden zijn met je levensmissie.
De Levensboom geeft aan waar het echt om gaat in je leven.