Ervaringen van deelnemers

Je komt thuis bij jezelf!
Ik liep al jaren rond met twee belangrijke vragen, waarop ik het antwoord niet kon vinden: 1) Ik weet niet wat mijn eigen talenten zijn. De talenten die ik heb, zijn die echt van mij of heb ik deze gecreëerd of mezelf opgelegd om aan de verwachtingen van anderen te voldoen? 2) Wat is mijn levensmissie? Waarvoor ben ik hier op aarde gezet? Om antwoord te krijgen op deze vragen ben ik gestart met het Talentenspel. Ik heb de sessies als zeer verhelderend ervaren. Ik ben door weerstand heen gegaan en daardoor dichter bij mezelf gekomen. Het ontdekken van mijn 12 talenten voelde als thuiskomen bij mezelf. Ik heb de 12 talenten intuïtief op het Levensboombord gelegd. Het was ontroerend om te zien hoe mijn talenten plaats namen binnen de levensboom en hoe de samenwerking tussen de talenten verloopt. Ik was verrast bij het ontdekken van mijn levensmissie-talent. Het klopte gewoon allemaal! Ik voelde me compleet en dat was erg mooi om te ervaren. Het formuleren van mijn levensmissie was tevens een speciale ervaring. Het gaf mij verheldering en energie. Nu is het mijn taak om mijn levensmissie te ontvangen en verder vorm te gaan geven in mijn huidige leven.
Als je, net als ik, antwoord wilt op bovenstaande vragen, dan kan ik je het Talentenspel van harte aanbevelen. Je komt thuis bij jezelf!

Miranda

Het was als een warm bad.
“Wat is mijn hartewerk en waarom ben ik hier op aarde?”
Toen Elly mij vertelde dat het antwoord op deze vragen te vinden is in het Talentenspel van Willem Glaudemans, heb ik zijn website bekeken en meteen daarna de eerste afspraak met Elly gemaakt.
Door het Talentenspel te doen heb ik een helder beeld gekregen van mijn talenten en waarvoor ik ze het beste kan gebruiken. Sommige talenten zijn er voor mezelf, voor mijn eigen voeding en groei, andere talenten kan ik nu op de juiste manier voor anderen inzetten. Wat mij heel erg raakte waren de aanwijzingen die ik kreeg van “hogerhand” en die precies bleken te kloppen.
Het Talentenspel is een cadeautje voor jezelf. Het geeft je inzichten, bevestiging, richting. Het gaat er niet om een concreet beroep te vinden. Dat is voor mij wel een valkuil geweest, maar dat is niet waar het om gaat. Het gaat om het vinden van je levensmissie, die je vervolgens in de richting van je hartewerk leidt. Ik heb mijn levensmissie kunnen formuleren en dat was als een warm bad. Ik ga vol vertrouwen en bewust van mijn missie de toekomst tegemoet.
Diana

Ik ben zelfs weer verliefd geworden.
Jaren geleden heb ik, samen met mijn partner, bij Elly een communicatietraining gevolgd en hoewel ik in eerste instantie veel weerstand voelde tegen het Talentenspel, dat me behoorlijk “zweverig” leek – en me zelfs afvroeg waar die praktische Elly in vredesnaam mee bezig was – heb ik me toch maar mee laten slepen. Want ondanks al onze inzet was de relatie tussen mijn partner en mij toch weer een beetje in het slop geraakt. De diepgang was eruit – en dat maakte ons allebei ongelukkig.
Door het Talentenspel kwamen we tot de ontdekking dat sommige van onze talenten elkaar aardig dwars zaten, dat we andere talenten terughielden om niet in conflict te raken en dat we daardoor beiden niet helemaal tot ons recht kwamen. Door compromissen te sluiten en elkaars talenten de ruimte te geven heeft onze relatie niet alleen meer diepgang gekregen, maar zien we onszelf en elkaar ook met “nieuwe ogen”. Ik ben zelfs weer verliefd op haar geworden…
Patrick

Een verrassende werkelijkheid.
Het viel niet mee om te accepteren dat ik de rollen die ik in mijn leven op me had genomen verwarde met talenten. Maar toen me dat eenmaal lukte, ontvouwde zich een verrassende werkelijkheid. Wat ik “ergens” in mezelf altijd al had geweten maar steeds had weggeduwd, bleek nu inderdaad een “innerlijk koninkrijk” te zijn. Daarna kostte het me opnieuw moeite om dat koninkrijk op de juiste wijze te besturen. Met de geduldige hulp van Elly kon ik ook dat obstakel overwinnen, vooral toen ik de levensboom had “gelopen” en elk talent energetisch had ervaren. Toen kon ik pas echt voelen dat ze deel van mij zijn: kwaliteiten waarmee ik geboren ben, maar die nu pas tot bloei komen. Het voelt als een nieuw begin, waarin ik ook voorzichtig durf te gaan geloven dat ik echt iets bij te dragen heb – en misschien durf ik dat ooit mijn levensmissie te noemen…
Karina

Ik was op zoek naar mijn hartewerk, maar vond méér.
Al bij de eerste vraag van Elly: “wat is je levensvraag?” werd me duidelijk dat het spel me veel meer zou gaan brengen dan duidelijkheid over wat mijn hartewerk is.
Er volgde een boeiende, niet altijd makkelijke, ontdekkingstocht en toen ik zelf niet meer in de weg ging staan met mijn eigen wensen en verwachtingen, dienden zich mijn 12 talenten aan. Deze talenten gaven me veel informatie, maar het viel nog niet mee om te geloven dat ze ook echt van mij waren.  
Het leggen en vooral het ervaren van mijn levensboom, met daarin al mijn talenten, was een indrukwekkende ervaring. Ik ben echt thuisgekomen en heb al mijn talenten omarmd! Ik heb ontdekt hoe ik mijn talenten kan laten samenwerken en kan inzetten voor mijn eigen groei, voor anderen, en voor mijn missie in dit leven. Het Talentenspel heeft me veel meer gebracht dan waar ik op gehoopt had en daar ben ik heel dankbaar voor!
Paul